fbpx

BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 25 €

Košarica
€0.00
valentinovo

Valentinovo – Kako je nastal in čemu je namenjen ?

Kar je najpomemneje Ljubezen, Kupid, srca, čokolade, voščilnice in rože so povsod. 14. februarja vsi praznujejo ljubezen in prijateljstvo. Toda od kod ta praznik naklonjenosti – valentinovo?

Prihaja 14 februar in spet smo v težki situaciji, ko izbiramo darilo za valentinovo. To je praznik, ko zaljubljenci izrazijo svojo naklonjenost s čestitkami in darili. Izvor valentinovega izvira iz rimskega festival, Lupercalia, ki je potekal v tem času. Festival je bil namenjen praznovanju in prihodu pomladi, vključeval je obrede plodnosti. Ločeval je tudi ženske od moških.

Kako je nastal ?

Okoli 5. Stoletja pa je papež Gelazije I. zamenjal valentinovo oz. Lupercalijo z dnem svetega Valentina. Vse do štirinajstega stoletja so ga praznovali kot dan romantike. Letos valentinovo praznujemo v nedeljo 14. Februarja 2021.

Uradna sporočila ali valentine so se pojavili v petdesetih letih prejšnjega stoletja. V 17. pa so začeli tiskati komercialne kartice. Prve so bile izdelane sredi 19. Stoletja. Kako pa so postale ptice symbol valentinovega? Ker so mislili, da se sezona parjenja začne februarja. Kot darila, pa največkrat vključujemo sladkarije v obliki srčka. cvetje – redeče vrtnice so najbolj popularne, symbol lepote in ljubezni.

Valentinovo je zelo priljubljen dan v ZDA, Veliki Britaniji, praznujejo pa ga tudi v ostalih državah po svetu. Na ta dan je na Filipinih najpogostejša obletnica poroke, saj se na stotine parov odloča za poroko na valentinovo. Praznik pa se je prav tako razširil na obdarovanje in izražanje naklonjenosti sorodnikom, šolarji pa sin a valentinovo izmenjujejo valentine.

Valentinovo skodelica

Darila

Prvič. Če premislimo, je darilo za vašo ljubljeno osebo obvezno. Drugič. Nimate ideje vam lahko pomagamo. Tretjič. Za vas smo izdelali veliko dizajnov, da bo vse skupaj lažje. Vi nimate ideje, zato smo tukaj za vas.

 

Darila

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Darila za materinski dan- Kje se je vse začelo ?
Naprej
Poslovna darila, ki bodo navdušila
0
    0
    Vaša Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    ×