fbpx

BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 25 €

Košarica
€0.00

Darila za materinski dan- Kje se je vse začelo ?

MATERINSKI DAN

Darila za materinski dan – vsakoletna dilema. Slovenske matere 25. marca praznujejo materinski dan, ki je posvečen izkazovanju pozornosti, hvaležnosti in priznanje materam za njihovo poslanstvo. Slovenija je edina na svetu, ki ga zaznamuje na današnji dan.

 

darila za materinski dan

ZGODOVINA MATERINSKEGA DNE

Kot darila za materinski dan so  Grki in Rimljani  prirejali festivale praznovanja materinstva in mater. Praznovanje kot so ga imenovali »materinska nedelja«.  Takrat so otroci svoje mame obdarili z rožami in darili.

Začetki materinstva segajo v 19.stoletje, kjer se je na začetku ustanovil “Delovni klubi na materinski dan”. Tam naj bi Ann Reeves Jarvis naučila lokalne ženske kako pravilno skrbeti za svoje otroke.

Uradni praznik materinstva pa je nastal rezultat prizadevanj Ane Jarvis, ki je zasnovala materinski dan kot način spoštovanja žrtev, ki so jih matere dajale svojim otrokom.

Vztrajnost Ane, ki se je borila, da bi bil materinski dan državni praznik, se je obrestovalo leta 1914. Takrat je predsednik Wilson Woodrow podpisal ukrep, s katerim je drugo nedeljo v maju uradno določil kot materinski dan.

V Sloveniji materinski dan obeležujemo 25.marca, ki ga je krščanska cerkev posvetila cerkvi oziroma Devici Mariji.  Po drugi svetovni vojni v Sloveniji nismo praznovali materinskega dne, zaradi 8.marca (dan žena).  Danes pa se ponovno praznuje 8.marec (dan žena), ki je mednarodni dan žensk in 25.marec (materinski dan), ki ga praznujejo matere.

 

DARILA ZA MATERINSKI DAN

Prihaja materinski dan, vi pa še nimate darila in ideje za materinski dan.

Praznujete svoj prvi materinski dan, ki si ga želite zapomniti.

Presenetite svojo mami z posebno skodelico, majico ali vzglavnikom.

Za najmlajše in mamice, ki pa praznujejo svoj prvi materinski dan pa smo pripravili slinčke in otroške bodije.

Skuhajte svoji mami jutranjo kavo v posebni skodelici, na kateri je motiv ali napis NAJBOLJŠA MAMI NA SVETU. Podarite ji majico NAJBOLJŠA MAMI NA SVETU IN NAJBOLJŠA HČERKA.

Podarite ji vzglavnik z vajino skupno sliko ali napisom, in tako si bo zapomnila materinski dan.

Očetje pa svoje mamice za materinski dan presenetite z otroškimi bodiji, slinčki, majicami ali vzglavniki. Unikatna in posebna darila, ki bodo razveselila vsako mamico, ki praznuje svoj prvi materinski dan. Poskrbite, da bo to njen nepozaben PRVI MATERINSKI DAN.

ZAKLJUČEK

Vsekakor pa so na voljo je veliko unikatnih artiklov, kaj podariti svoji mami za materinski dan. Za vas smo pripravili številne produkte, ki pa jih izdelamo tudi po vaših željah.

Preden izdelamo produkt vam pošljemo tudi predogled, da bo darilo za mami posebno in uporabno. Presenetite mami ob materinskem dnevu z majhno pozornostjo in ji povejte, da jo imate radi.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu prodaja@darilcek.si ali na Facebook in Instagram strani.

Razno Tisk

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Skodelica za kavo
Naprej
Valentinovo – Kako je nastal in čemu je namenjen ?
0
    0
    Vaša Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    ×